Bucăți disponibile:


    (citeste aici)

     

    Autor: Corneliu Constantinescu

    Descriere:
    tudiul profesorului Constantineanu reprezintă o contribuție majoră la studiile pauline și, dincolo de asta, o carte de cea mai acută actualitate când vine vorba despre reconciliere într-o lume divizată și totuși cu un grad înalt de integrare, configurată de efectele globalizării. Trăiți în pace demonstrează fără echivoc că în miezul tradiției creștine sălășluiește viziunea reconcilierii, dar aplicată nu doar în relația ființelor umane cu Dumnezeu, ci și în relațiile dintre oameni, subliniind astfel că adevărata credință e un izvor de pace, nu de violență.
    Prof. univ. dr. Miroslav Volf
    Director, Yale Center for Faith and Culture, Yale University, SUA

    Cartea Trăiți în pace reprezintă un exemplar demers de maximă eficacitate a unui studiu biblic cu incontestabilă relevanță socială. Ea furnizează un corectiv foarte necesar împotriva teologiilor dualiste care proclamă mântuirea individuală separată de transformarea socială. Studiul dr. Constantineanu este dătător de speranță și constituie un stimulent teologic pentru angajamente etice transformatoare din partea bisericilor – în calitate de comunități reconciliante, părtașe la noua creație și purtătoare ale unei viziuni escatologice transformatoare.

    Prof. univ. dr. Peter Kuzmič

    Rector, Evangelical Theological Seminary, Osijek, Croația

    Aveţi în cartea dr. Constantineanu o solidă investigaţie biblică şi teologică a ideii de reconciliere în scrierile pauline, care demonstrează indubitabil faptul că reconcilierea socială decurge în modul cel mai natural din realitatea reconcilierii dintre Dumnezeu şi om. Încheindu-se cu un studiu de caz pe situaţia din România, această investigaţie teologică culminează cu o chemare a bisericilor la responsabilitate socială, manifestată prin eliminarea tensiunilor interetnice sau interconfesionale şi promovarea unei culturi a păcii şi a armoniei.

    Conf. univ. dr. John Tipei