Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Autor: Frank D. Macchia

  Descriere:
  Penticostalismul, cu toate discutiile despre Duhul Sfant, nu are o pneumatologie. Frank Macchia, insa, este convins ca focalizarea acestuia pe botezul Duhului poate oferi accesul spre abordari pneumatologice mult mai vehemente ale unor diverse accente din teologia sistematica, precum cristologia, soteriologia si eclesiologia.

  Ma socotesc privilegiat sa-l cunosc pe dr. Frank Macchia in dubla ipostaza de profesor si coleg de catedra. Cei ce au avut privilegiul sa-l asculte sau sa citeasca unele dintre lucrarile lui au sesizat pasiunea lui pentru teologie, indeosebi cea penticostala. Este imposibil sa-l asculti lecturand si sa nu fii captivat de subiectul prezentat. Pentru el teologia e o arta, o parte integranta din viata, o expresie a trairii sale. Dr. Macchia este unul din cei mai eruditi teologi penticostali contemporani. Cunostintele lui vaste in acest domeniu sunt reflectate in abilitatea lui de a dialoga si argumenta cu marii teologi ai lumii, aducand astfel un serviciu imens miscarii penticostale. Recomand tuturor celor interesati de studiul pneumatologiei sa-i citeasca scrierile.
  Crinisor Stefan, PhD
  Profesor adjunct, Vanguard University of Southern California

  Cartea aceasta este o invitatie la o revizuire a doctrinei penticostale clasice despre botezul in Duhul Sfant. Pentru Macchia, botezul cu Duhul Sfant nu este doar caracteristica principala a penticostalismului, ci si principiul organizator al teologiei penticostale. Fluiditatea metaforei „botezat in Duhul” ii permite autorului sa pledeze pentru un cadru pneumatologic mai larg in care botezul in Duhul este inteles nu doar ca o imputernicire charismatica, un donum superadditum, ci si ca o experienta cu accentuate valente soteriologice, eclesiologice si escatologice.
  Conf. Univ. dr. John Tipei
  Institutul Penticostal din Bucuresti

  Macchia este un vizionar a carui voce se va face tot mai auzita in dezbaterile privind articularea unei teologii penticostale globale.
  Costica Macoveiciuc,
  Pastor

  FRANK D. MACCHIA (ThD, University of Basel, Elvetia) este, in prezent, profesor de teologie la Vanguard University of Southern California din Costa Mesa. A fost presedinte al Society for Pentecostal Studies si este membru al Faith and Order Commission din cadrul National Council of Churches. Este si redactor senior al publicatiei Pneuma: The Journal of Society fo Pentecostal Studies.