Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Beletristica
  Autor: Jloyd C. Douglas

  Descriere:
  Camasa lui Christos, romanul lui Lloyd C. Douglas a ramas de-a lungul anilor un besteller absolut, tiparit in zeci de milioane de exemplare.
  Este bine-cunoscuta poveste a omului care a castigat camasa lui Cristos la un joc de zaruri
  Marcellus, un ofiter roman, castiga la zaruri camasa lui Christos. In scurt timp, porneste in cautarea adevarului despre camasa Nazarineanului – o preocupare care il va conduce catre radacinile si esenta crestinismului si va infatisa cititorului, in culori vii, lumea Romei antice.
  O poveste mereu actuala, despre aventura, credinta si iubire, despre nazuintele adanci ale sufletului, dar si despre mantuirea lui.
  De-a lungul acestei aventuri, atat Marcellus, cat si cititorul sunt siliti sa-si analizeze credinta si sa-si evalueze standardele dupa care si-au trait viata.
  Primele insemnari despre Camasa lui Christos sunt cuprinse in Noul Testament si au fost scrise de cei patru evanghelisti: Matei, Marcu, Luca si Ioan. Cea mai completa si mai convingatoare descriere ii apartine lui Ioan (XIX, 23-24), care mentioneaza ca la piciorul Crucii, dupa ce si-au impartit celelalte vesminte, soldatii romani au tras la sorti, pentru a nu taia in bucati „camasa cea fara cusatura”.
  La inceputul secolului IV, in anul 326, Sfanta Elena, mama imparatului Constantin al Bizantului, a plecat in Palestina, in cautarea unor marturii ale vietii si patimilor Mantuitorului. Ea a gasit Sfanta Cruce si Camasa lui Christos – dovezi magice ale existentei lumesti a lui lisus.