Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Comentarii VT
  Autor: John Walton

  Descriere:
  Interesul cresamd pentru studierea Bibliei a creat o nevoie tot mai acuta de materiale ajutatoare care sa fie utile atit studentului, cit si expertului. Evenimentele si datele relatarilor biblice pot fi o sursa de frustrari pentru cel care nu s-a familiarizat cu ele printr-un studiu indelungat si sustinut. Acest lucru este adevarat mai ales in ce priveste geografia, cronologia si istoria Bibliei – domenii in care datele existente sint prea complexe pentru a fi intelese usor sau sunt atit de nefamiliare incit deruteaza. Prezentul manual, conceput concis, sub forma unor diagrame si tabele, ofera un ajutor pretios in intelegerea multor pasaje din Scriptura care nedumeresc.

  Autorul dovedeste multa precautie in afirmatiile pe care le face, dar acestea sint, totusi, suficient de clare pentru a constitui un ghid de studiu util. Desi nu are pretentia sa rezolve toate problemele naratiunii biblice, ne ofera o temelie solida pentru intelegerea contextului acesteia.

  Aceasta carte se va dovedi un manual folositor tuturor celor ce doresc sa studieze Biblia, indiferent ca o fac individual sau intr-o scoala. Contributia adusa de John H. Walton la studiul Vechiului Testament va fi apreciata de toti cei care doresc sa-i inteleaga clar continutul.

  – Merill C. Tenney, Ph. D., Profesor de Biblie si teologie, Wheaton College Graduate School Wheaton, Illinois