Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Limba greaca, ebraica
  Autor: Timothy Crow, Silviu Tatu

  Descriere:
  Conceput iniţial pentru asistarea profesorului la curs, solicitarea lucrării pe piaţa de carte românească a convins editura că ebraica este necesară şi studiului individual, o realitate obiectivă în epoca lucrărilor „Do-It-Yourself”. Intenţia, deci, prin această a doua ediţie este mai buna asistare a acelor întreprinzători singuratici care îşi asumă dificilul exerciţiu al învăţării limbii ebraice în afara contextului strict al academiei. Din acest motiv a fost schimbat nu numai titlul lucrării, ci şi titlul secţiunilor din „cursuri” în „capitole.”

  Câteva din îmbunătăţirile cele mai semnificative: exerciţiile au fost revizuite, atât ca relevanţă pentru materialul teoretic din curs, cât şi ca rezolvare, prin cheia oferită la final. Materialul teoretic a fost aerisit, pentru a evita aspectul aglomerat al primei ediţii, şi a ost suplimentat cu exemple, iar exprimările obtuze sau neclare au fost eliminate sau reformulate. În plus, pasajele biblice folosite ca exemple pentru ilustrarea unui principiu gramatical au fost traduse după modelul interliniarelor, pentru a evidenţia relaţia dintre cuvintele ebraice şi traducerea în limba română. TRaducerea ultra-literală oferită are, prin urmare, doar un caracter pedagogic.

  Speranţa autorilor este că actuala ediţie va sluji mai bine cititorului interesat de însuşirea normelor gramaticale ale limbii ebraice, primul pas spre abordarea exegetică a Bibliei ebraice.