Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Viata crestina
  Autor: Witness Lee

  Descriere:
  Economia lui Dumnezeu este indeplinirea dorintei inimii Sale de a intra in om.
  Aflati cum este legata de noi indeplinirea planului lui Dumnezeu astazi.
  Incepeti sa cooperati cu dorinta Domnului prin deschiderea inimii, sufletului, duhului si a intregii dumneavoastra fiinte catre Domnul.
  Descoperiti cum sa experimentati viata corpotativa a trupului pentru zidirea locuintei lui Dumnezeu – finalizarea suprema a economiei lui Dumnezeu.
  Stiti ce sunt dorinta lui Dumnezeu, planul Sau si lucrarea Sa centrala? Ele fac parte din economia lui Dumnezeu. In aceasta carte bogata, Witness Lee dezvaluie revelatia centrala a Bibliei si cum putem noi coopera practic cu Cristos pentru indeplinirea planului Sau etern.

  WITNESS LEE — UN SCLAV AL LUI ISUS CRISTOS
  Witness Lee (1905-1997), un sclav al lui Cristos Isus, s-a ostenit in mod altruist (dezinteresat) de-a lungul intregii sale vieti si si-a turnat fiinta pentru interesul Domnului sau. Nascut in 1905 in nordul Chinei, el a fost crescut intr-o familie crestina. La varsta de 19 ani a fost capturat pe deplin pentru Cristos si imediat s-a consacrat sa predice evanghelia pentru restul vietii sale.
  Devreme in servirea sa, Witness Lee l-a intalnit pe Watchman Nee, un predicator, invatator si scriitor renumit. Witness Lee s-a ostenit impreuna cu Watchman Nee sub indrumarea sa. in 1934, Watchman Nee i-a incredintat lui Witness Lee responsabilitatea pentru lucrarea sa publicistica, numita Salonul Cartii Evangheliei Shanghai.
  in 1949, Witness Lee a fost trimis de Watchman Nee si de ceilalti conlucratori ai sai in Taiwan pentru a se asigura ca lucrurile care le-au fost incredintate de Domnul nu se vor pierde. Watchman Nee l-a instruit pe Witness Lee sa continue peste hotare lucrarea sa publicistica sub numele de Salonul de Cartii Evangheliei din Taiwan, care a fost recunoscuta public ca fiind editura lucrarilor lui Watchman Nee din afara Chinei. Lucrarea lui Witness Lee in Taiwan a facut evidenta binecuvantarea abundenta a Domnului. De la numai 350 de credinciosi, care fugisera de curand de pe continent, in cinci ani bisericile din Taiwan au crecut pana la 20.000.

  in 1962, Witness Lee s-a simtit calauzit de Domnul sa vina in Statele Unite, stabilindu-se in California. in timpul celor 35 de ani de servire in S. U. A., el a slujit in intruniri saptamanale si in conferinte de sfarsit de saptamana, tinand cateva mii de mesaje vorbite. O mare parte din vorbirea sa a fost publicata incepand de atunci in peste peste 400 de titluri. Multe dintre acestea au fost traduse in mai mult de 14 limbi. si-a tinut ultima conferinta publica in februarie 1997, la varsta de 91 de ani.
  Slujba lui Witness Lee accentueaza experimentarea lui Cristos ca viata si unitatea practica a credinciosilor ca Trup al lui Cristos. Accentuand importanta urmaririi ambelor aceste lucruri, el a condus bisericile aflate sub grija sa sa creasca in viata crestina si in functie. El a fost de neclintit in convingerea sa ca scopul lui Dumnezeu nu este sectarismul ingust, ci Trupul lui Cristos. in timp, ca reactie la aceasta convingere, credinciosii au inceput sa se intruneasca in mod simplu ca biserica din localitatile lor. Aceste biserici locale au fost curand intemeiate de-a lungul intregii emisfere vestice. in ultimii ani, multe biserici noi au fost ridicate in Rusia si in multe tari est-europene.

  Lucrarea mantuitoare a lui Dumnezeu
  Witness Lee s-a nascut in 1905 in provincia Shantung din nordul Chinei. Copilaria sa timpurie depune marturie despre provizia plina de dragoste a lui Dumnezeu atunci cand i-a dat o mama inteleapta si plina de grija care era din a treia generatie de Baptisti Sudici, si care fusese crescuta intr-un camin in intregime crestin. Tatal sau, un fermier, a murit in 1923. Pentru a le asigura copiilor ei educatia potrivita in limba chineza si engleza, mama sa si-a vandut singura ei mostenire pentru a obtine suficienti bani ca sa-i trimita la scoala. Un asemenea curaj si simt al previziunii in imprejurarile ei erau lucruri rare in acele zile. Datorita sacrificiului mamei sale, Witness Lee a putut studia la scoala Elementara Chineza Baptista de Sud si la Colegiul Englez de Misiune condus de Prezbiterienii Americani din Chefoo.
  Dupa ce a doua lui sora mai mare a experimentat mantuirea Domnului, ea a inceput sa se roage pentru el si l-a prezentat Bisericii Congregationiste Independente Chineze din orasul sau natal, Chefoo. La cateva luni mai tarziu, in aprilie 1925, la frageda varsta de nouasprezece ani, el L-a primit in mod personal pe Domnul Isus Cristos ca Mantuitor al sau prin predicarea unei surori in Domnul, Peace Wang. in acea perioada, el era extraordinar de ambitios cu privire la educatia si viitorul sau. Dar in ziua mantuirii sale dinamice, totul s-a schimbat, asa cum este descris mai jos in propriile sale cuvinte:
  inca imi amintesc de experienta in care Dumnezeul gloriei mi-a aparut pentru prima oara. Acest lucru s-a intamplat in dupa-amiaza zilei in care am fost mantuit. Atunci cand am iesit din sala de intrunire in strada, am simtit ca totul era diferit. M-am oprit langa drum si m-am rugat lui Dumnezeu: „Dumnezeule! Nu mai vreau nimic altceva. Te vreau doar pe Tine.“ (Viziunea glorioasa si calea crucii, pag. 11).
  in acea zi, Witness Lee a fost chemat de catre Cristos si s-a consacrat sa-L serveasca pe El pentru restul vietii sale. El a devenit un adevarat urmas al Stapanului sau si niciodata nu si-a abandonat juramantul. incepand din acea zi, el a iubit Biblia si a adunat cat a putut mai multe carti care sa explice Biblia. Curand, a inceput sa se intalneasca impreuna cu Adunarea Fratilor (Brethren) (ramura Benjamin Newton) din Chefoo si a fost atras de explicatiile erudite ale Bibliei pe care le-a gasit printre ei. in cautarea sa de a cunoaste Biblia, el a remarcat in niste periodice crestine si unele articole extraordinare despre adevarurile biblice, scrise de Watchman Nee.
  in primavara anului 1927, Witness Lee a tinut primul sau mesaj vorbit: „Iata Mielul lui Dumnezeu“, in Biserica Congregationista Independenta Chineza din orasul sau natal, Chefoo. La sfarsitul acelui an, el a fost ales sa serveasca in comitet, o distinctie neobisnuita pentru un barbat atat de tanar. Dar el a refuzat pozitia care i s-a oferit, a parasit acea denominatiune, si a inceput sa se intalneasca regulat cu adunarea locala a Fratilor. El a participat la fiecare din cele sapte intruniri saptamanale ale acestora, absorbind cu nesat toate doctrinele lor. in 1930, a fost botezat in mare, prin scufundare, de catre conducatorul lor. Witness Lee a continuat sa participe la intrunirile Fratilor timp de sapte ani si jumatate.