Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Apologetica
  Autor: Josh McDowell

  Descriere:
  Omul secolului al XX-lea se confrunta tot mai mult cu intrebari referitoare la persoana lui Isus din Nazaret si a istoricitatii Sale. Au aparut noi incercari de discreditare a existentei lui Isus, noi reprezentari si descrieri bizare, care continua sa-L prezinte ca fiind orice altceva, dar nu figura descrisa de relatarile Evangheliei.

  In fata relatarilor popularizatoare ale mass-mediei, aceasta carte aduce dovezi pertinente despre viata pe care a trait-o Isus cand a umblat printre oamenii primului secol. Autorii compileaza suficiente dovezi pentru a-i permite cititorului sa evalueze corect cartile, prelegerile, filmele si articolele despre Isus cel istoric. Se aduc dovezi extrabiblice referitoare la Isus, aflate in documentele scrise care s-au mai pastrat ale unor autori laici cum sunt: Iosif Flavius, Pliniu cel Tanar, Corneliu Tacit, ca sa numim doar cativa dintre ei. Se prezinta, de asemenea, dovezi ale Noului Testament cu referiri la geografie, istorie, arheologie, dovezi care certifica minunile lui Cristos si credibilitatea relatarilor despre invierea Sa.

  Acest volum aduce o documentatie minutioasa care il va ajuta pe cel se studiaza crestinismul sa examineze extraordinarele pretentii ale lui Cristos asupra vietii lui. Pentru crestini, cartea este o sursa inestimabila in confruntarea cu atacurile distructive ale scepticilor de astazi. Autorul Josh McDowell, el insusi un sceptic, studiind aceste dovezi in incercarea de a afla adevarul cu privire la controversata persoana a lui Isus si de a-i putea confrunta pe apologetii credintei crestine, s-a convertit la crestinism si a devenit unul dintre marii aparatori contemporani ai acestuia.