Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Familie
  Autor: Edith Schaffer

  Descriere:
  Edith Schaeffer este sotia renumitului ginditor si autor crestin Francis Schaeffer. A fondat impreuna cu sotul ei binecunoscuta comunitate crestina din Elvetia L?Abri Fellowship. L?Abri si-a inceput activitatea in propria lor familie tanara, in 1955, in satul Huemoz din Elvetia. Astazi L?Abri are sase filiale in lume cate una in Elvetia, Anglia, Olanda si Suedia, iar in Statele Unite doua. Edith Schaeffer s-a nascut in China, unde parintii ei erau misionari in cadrul misiunii China Inland Mission, sub conducerea lui Hudson Taylor. Este autoarea a treisprezece carti, in care abordeaza o mare diversitate de subiecte. Mama a patru copii, are cincisprezece nepoti si sase stranepoti; locuieste in Rochester, Minnesota.

  Subiectul cartii Evadarea din rutina este transformarea indatoririlor casnice si a muncilor de rutina in ocazii de manifestare si dezvoltare a creativitatii cu care Dumnezeu intaiul Artist si supremul Creator ne-a inzestrat pe noi, oamenii, in calitate de fapturi create dupa chipul Sau.

  Edith Schaeffer pleaca de la creativitatea si preocuparea pentru frumos demonstrate de Dumnezeu in creatia Sa, in care totul este maiestrit creat. Si, deoarece omul a fost creat dupa chipul Lui si a primit capacitatea de a fi creativ, manifestarea acesteia este o expresie a recunoasterii statutului nostru distinct in Creatie. Dar problemele vietii de zi cu zi, rutina treburilor zilnice, ne fac sa ne amintim nostalgici visele de odinioara si sa ne credem robii unei realitati serbede, care ne-a furat capacitatea de a ne manifesta talentele ascunse, de a ne inconjura de frumos si a ne bucura de el. Insa tocmai aceste probleme cotidiene, sustine autoarea, ne ofera o incredibila ocazie de a fi creativi si de a ne pune in valoare calitatile spre satisfactia noastra personala, spre bucuria familiilor noastre si a celor din jur si, nu in ultimul rand, spre slava Dumnezeului creativ si iubitor de frumos, dupa al Carui chip am fost creati. De aceea suntem invitati sa ne gandim la cateva domenii practice in care putem schimba radical situatia gradinarit si aranjamente florale; alimentatie; arta scrierii si arta dramatica; muzica, pictura, grafica si sculptura; recrearea creativa si vestimentatia. Cartea se incheie cu doua capitole consacrate discutiei despre mediul pe care il cream in jurul nostru si despre integrarea crestina ca anticipare a unitatii si armoniei care va exista in imparatia lui Hristos.

  Cartea se adreseaza in primul rand femeilor, casatorite sau nu, care doresc sa transforme rutina indatoririlor casnice intr-o manifestare a creativitatii lor, dar si oricarei persoane adulte care iubeste frumosul si doreste sa primeasca idei extrem de practice pentru a-l putea cultiva mai mult in viata reala, de zi cu zi.

  Stilul este realist, dar placut si captivant. Sunt prezentate o multime de idei foarte practice si variate: de la modul de aranjare a mesei, pana la retete de mancare; de la modul de amenajare a casei, pana la modul in care ii putem ajuta pe copii sa inteleaga predicile la biserica; de la scrierea de scrisori, pana la organizarea de petreceri placute in familie etc.

  Cartea este ilustrata de Deirdre Ducker, dar sunt incluse si ilustratii realizate de autoare