Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Familie
  Autor: Iosif Anca

  Descriere:
  Familia a aparut ca o încununare a Creatiei, iar modelul ei este valabil pâna la sfârsitul istoriei omenirii pe pamânt. Dupa acest moment, toti cei mântuiti vor trai definitiv în marea si fericita familie a lui Dumnezeu din slava.

  Având în vedere unitatea si continuitatea acestui organism, pe de o parte si complexitatea si valabilitatea lui pe de alta, am primit îndemnul si continutul necesar acestui studiu care scoate în evidenta familia în diferitele ei ipostaze. Astfel am luat familia lui Adam si Eva numind-o „cea dintâi familie”, caci prin ei s-a fondat familia – ei fiind protoparintii nostri. Am prezentat familia lui Avraam ca fiind „familia credintei”, caci ei au fost modelul real si simbolic al credintei. Acest prim volum se încheie cu „Familia la Cortul Întâlnirii” – familia levitului Elcana, prezentata în Scripturi, numai în relatie cu Cortul Întâlnirii.

  Pentru ca în familie se experimenteaza mari buruinte, dar tot aici se pot consuma mari înfrângeri, familiile prezentate nu sunt desavârsite în întreaga lor activitate, iar Biblia le prezinta asa cum au fost. Dar se observa ca în pofida unor nerealizari temporare, familiile credincioase au înscris pagini în care straluceste Slava lui Dumnezeu, Cel care a conceput si sustinut familia. Aici este evidenta realitatea „familiei în încercare” – familia lui Iov.

  Cred ca studierea atenta a acestor situatii diferite, poate constitui o piatra de hotar si de ajutor pentru cei carora le este dat în drumul spre Împaratia Cereasca sa calatoreasca într-un grup, ce se numeste atât de placut – Familia.