Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Autor: David Gooding

  Descriere:
  Temele majore ale cartii Faptele Apostolilor cu un accent special pe relevanta ei moderna si evidentierea mesajului Evangheliei.

  Lumea în care traim nu difera în mod esential de lumea primului secol, ci, dimpotriva, devine pe zi ce trece tot mai asemanatoare ei. În acest context, Faptele Apostolilor ne dau un puternic îndemn tacut de a ne cerceta deschis pe noi însine, ca sa vedem daca crestinismul pe care îl reprezentam si Evanghelia pe care o propovaduim nu sunt compromise si sunt cele instaurate de apostolii Domnului nostru Isus Hristos.

  Sub valul crescînd al descoperirilor stiintifice si tehnice moderne, capacitatea oamenilor de a retine cunostintele despre trecut e, usor de înteles, din ce în ce mai mica. Conceptia lor este astfel în pericol de a deveni, din punct de vedere istoric, parohiala, iar cunostintele lor despre esenta crestinismului istoric sunt atît de nesigure, încît pot ajunge, fara voie, sa considere drept evanghelie crestina forme de crestinism din care lipseste tocmai esenta Evangheliei.

  Speranta autorului este ca acest nou studiu al Faptelor Apostolilor îi va ajuta pe multi cititori sa regaseasca, daca e cazul, gloria, bogatia si minunatia Evangheliei pe care Domnul înviat din morti le proclama înca lumii prin inspirata opera a lui Luca. El nu se adreseaza expertilor în învatatura Noului Testament, ci publicului larg, inteligent si aplecat spre cugetare.