Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Autor: Nicky Cruz și Jamie Buckingham

  Descriere:
  Povestea adevarata a unui luptator salbatic de pe strazile New Yorkului… Milioane de oameni il cunosc pe Nicky Cruz din bestsellerul Crucea si pumnalul.
  Nicky Cruz s-a nascut in 1938 in Puerto Rico. La 15 ani, el a fost trimis de tatal sau in New York, la unul dintre fratii mai mari, insa nu a stat mult la acesta, hotarand sa-si traiasca viata pe cont propriu. Din dorinta de a gasi o oarecare protectie si de a-si gasi identitatea, la 16 ani a devenit membrul binecunoscutei gasti din Brooklyn, Mau Maus. Dupa sase luni devine conducatorul acesteia. Cruz a fost liderul neinfricat al celei mai de temut gasti a vremii, care ii ingrozea atat pe rivali, cat si pe politisti. Pierdut in cercul vicios al drogurilor, al alcoolului si al violentei, viata sa a luat o intorsatura si mai rea dupa ce cel mai bun prieten, un membru al aceleiasi gasti, i-a murit in brate in urma unei batalii. Cu cat devenea mai cunoscut, cu atat cosmarurile noptii il chinuiau mai tare. Dupa repetate arestari, psihiatrul Curtii l-a avertizat ca se indreapta spre inchisoare, scaun electric si apoi spre iad. Nimeni nu a reusit sa ajunga la inima lui Nicky – pana cand l-a intalnit pe predicatorul de pe strada, David Wilkerson. Acesta l-a dezarmat pe Nicky, aratandu-i ceva ce el nu cunoscuse niciodata: dragostea.
  In final, mesajul Evangheliei prezentat de Wilkerson si dragostea lui Iisus au inmuiat inima lui Nicky Cruz. Acesta a primit iertare, dragoste si o viata noua in Iisus Cristos. Din acel moment, Nicky si-a dedicat viata vestirii Evangheliei, ajutand alti oameni sa gaseasca adevarata libertate. Timp de aproape 50 de ani, Nicky a calatorit in intreaga lume vorbind despre transformarea miraculoasa a vietii sale. Nicky si echipa sa de misiune doresc sa atinga inimile oamenilor prin mesajul dragostei lui Dumnezeu.