Autor: Dr. David A. Seamands
Descriere:
Din cauza temperamentului nostru de fiinţe căzute, sau a neascultării deliberate, sau pentru că am fost victimele răutăţii altora, mulţi dintre noi se luptă cu sentimente vătămate, paralizante, precum perfecţionismul, depresia şi autosubestimarea. De multe ori, chiar dacă s-au scurs mulţi ani de la incidentele care au lăsat în noi răni ori dacă relaţiile respective s-au rupt de mult timp, durerea continuă să ne însoţească pe drumul vieţii.
Leac pentru sufletele vătămate, publicată iniţial în 1981 şi tipărită de atunci în peste 15 limbi, a ajutat sute de mii de cititori din întreaga lume să se confrunte cinstit şi cu sorţi de izbândă cu durerile ascunse în suflet. Autorul discută lucrurile onest, pe un ton realist, din perspectiva Scripturii. El reuşeşte să lumineze drumul spre vindecare, ajutându-ne chiar să sperăm în transformarea noastră din suferinzi, în ajutoare tămăduite. Se spune că „timpul vindecă orice rană”, dar adevărul este că unele răni pot fi îngropate, ignorat sau chiar negate, dar nu neapărat vindecate. Şi, în ciuda multor voci care susţin contrariul, nici chiar o viaţă creştină devotată sau practicarea sârguincioasă a disciplinelor spirituale nu aduce automat vindecarea tuturor rănilor sufletului. Dr. Seamands ne ajută să înţelegem de ce unele suferinţe nu se vindecă la fel de uşor ca altele, chinurile pe care ni le provoacă vina şi neiertarea, caracterul distructiv şi diabolic de înşelător al autosubestimării, masca hidoasă şi sclavia cruntă a perfecţionismului, faţa adevărată şi cea falsă a depresiei, precum şi calea spre vindecare pentru fiecare din aceste boli ale sufletului.
Scrisă cu priceperea specialistului, căldura şi grija cuceritoare a pastorului, cu umilinţa şi realismul omului conştient că este asemenea nouă, tuturor, unul care se luptă cu rănile şi stafiile trecutului, cartea aduce sufletului vătămat o speranţă reală, un ajutor practic şi o lectură mângâietoare.
Dr. David A. Seamands a predicat şi scris despre vindecarea sufletului cu mult înainte să se fi definit un limbaj de specialitate în acest domeniu, înainte ca preocuparea pentru acest subiect să fi devenit un curent popular. Fost misionar şi pastor, actualmente este profesor universitar emerit de slujire pastorală şi consiliere la Seminarul Teologic Asbury din Wilmore, Kentucky, SUA.