Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Discipline spirituale
  Autor: John Bevere

  Descriere:
  Cartea Momeala Satanei a ajuns la a10-a editie in limba engleza. Momeala Satanei a fost tiparita in mai mult de 500.000 de exemplare. John Bevere iti arata cum poti tine jignirea la distanta, evitand mentalitatea de victima. In cartea Momeala Satanei vei gasi raspunsuri la intrebari dificile, precum:

  – De ce sunt inclinat sa-mi spun propria versiune cu privire la diferite situatii?

  – Cum pot lupta impotriva gandurilor imbibate de suspiciune si de neincredere?

  – Cum pot pune capat rememorarii ranilor trecute?

  – Cum imi pot recapata increderea dupa ce am fost ranit profund?

  Momeana Satanei ne arata diferite curse ale Diavolului pentru a ne indeparta de Dumnezeu. In cartea Momeala Satenei putem observa ca foarte multi oameni intra in plasa Diavolului si nici macar nu observa acest lucru.

  Descriere detaliata

  Cartea Momeala Satanei scrisa de John Bevere a ajuns sa fie cunoscuta in intrega lume datorita puterii de eliberare pe care au primit-o cititorii in urma citirii acestei carti. John Bevere aduce in fata cititorului cateva aspecte ale lumii spirituale, nevazute de ochii de carne, dar care exista si care au o influenta extraordinara in viata fiecarei persoane. Cartea Momeala Satanei contine multe dintre experientele autorului, fapt pentru care teoria este intarita de aspecte veridice.

  De-a lungul anilor autorul a constatat ca una dintre problemele datorita careia crestinul nu se mai poate apropia de Dumnezeu este problema captivitatii in care a fost prins, rezultat al unei momeli frumos prezentate de catre Diavol. Problema captivitatii a fost o realitate in care chiar autorul a fost cuprins si din care nu a fost eliberat de cat dupa cativa ani.

  Simtind povara robiei Diavolului, autorul a considerat ca exista si astazi multi credinciosi care se confrunta cu diverse momeli. Astfel, in cartea sa, autorul analizeaza modul prin care Diavolul ii poate pacali pe crestini si cum ii indeamna sa se departeze de Dumnezeu.

  John Bevere spune ca Diavolul deseori incerca sa-i manipuleze pe cei credinciosi si pe calea lor le pune diferite capcane, pentru a-i transforma in niste robi ai pacatului. Tehnicile lui sunt diverse si are capcane diferite, insa cea mai des intalnita este capcana jignirii. Jignirea in sine nu reprezinta o capcana, ci odata absorbita inima va fi infectata de otrava si va suferi pe o perioada indelungata. Folosindu-se de aceasta tactica, diavolul are acces in viata persoanei si il indeamna sa actioneze impotriva vointei lui Dumnezeu.

  Problema jignirii este momeala cu care persoana in cauza are mult de luptat pentru a putea iesi biruitor. Chiar Domnul Isus cat timp a fost pe pamant si-a avertizat ucenicii cu privire la problema jignirii si a iertarii, spunand ca este imposibil sa nu fii jignit in vreun fel, dar problema se ridica cu privire la ce se intampla in urma jignirii. Ceea ce diavolul vrea este sa aduca ofensa, slujindu-se de o jignire, dar Dumnezeu vrea contrarul – iertarea. Exista multe domenii in care odata infiltrata jignirea au aparut dezbinari, roadele firii si ruperea relatiilor. Oamenii infectati de aceasta maladie deseori nici nu constientizeaza ca sunt cuprinsi intr-o primejdie, ci ei considera ca au un mod corect de a trai.

  Astfel de persoane produc numai durere, amaraciune, ura si invidie, actionand asupra semenilor cu starile necorespunzatoare in care traiesc. Si aceasta este o tehnica a celui rau de a induce in mintea persoanei ca traiesc o credinta corecta si ca ei trebuie sa se concentreze asupra nedreptatii care i s-a facut. Asadar, cartea Momeala Satanei, demascheaza puterea intunericului si ofera modalitati prin intermediul carora crestinii pot sa experimenteze eliberarea si evitarea capcanelor. Samburele acesta al amaraciunii a fost aruncat chiar si in biserica si in familii, provocand rani, durere si dorinta de separare.

  John Bevere recomanda citirea cartii Momeala Satanei in familiile care se confrunta cu problema divortului si bisericilor in care nu se mai poate simti dragoste intre frati. Prin cartea sa Momeala Satenei, John Bevere doreste sa trezeasca constiinta adormita a crestinului si sa il faca constient de necesitatea vegherii in fiecare moment. Aducerea in lumina Cuvantului problema pacatului, autorul crede ca ruperea unei vergi din lantul de pacate, va atrage si zdrobirea celorlalte.

  Eliberarea are loc odata cu venirea pacatosului la cruce si marturisirea faptului ca a fost ademenit de o momeala. Siretenia Diavolului orbeste multe personae si ii face sa nu observe lanturile cu care sunt legati. Acceptarea momelii Diavolului are loc pe neasteptate, deoarece cei care sunt prinsi au fost orbiti de Diavolul si nici nu realizeaza. Cartea lui John Bevere Momeala Satanei este un semnal de alarma pentru toti crestini si un ghid deosebit care ofera infromatii cu privire la intrebarile fara raspuns ridicate in urma alunecarii inspre pacatul jignirii.

  Prin cuvintele sale, autorul da cateva raspunsuri la intrebari legate de rememorarea ranilor din trecut, despre lupta impotriva gandurilor de neincredere si despre posibilitatea redobandirii increderii in urma unui esec. In urma experientelor sale, Dumnezeu l-a constientizat pe autor de problemele grave cauzate de o jignire si l-a indemnat sa-i ajute si pe altii prin marturia proprie. Cartea Momeala Satanei descopera cititorilor, intentiile rele ale diavolului si modalitatile prin care momelile pot fi evitate.