Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Autor: Ben Witherington III

  Descriere:
  O povestire a carei actiune este plasata in Corint, pe vremea apostolului Pavel

  Intriga debuteaza cu episodul in care Nicanor se intoarce la Corint si se infatiseaza inaintea lui Erast, patronul sau, dand socoteala de ultimele negustorii de care s-a ocupat la Roma. Fost sclav, Nicanor a pasit pe drumul spre succes, dar ascensiunea lui este presarata cu surprize la tot pasul. Un rival politic de-al lui Erast, care nu se da in laturi de la cele mai marsave uneltiri, si o noua religie venita din Rasarit ii tulbura existenta.

  Povestirea lui Nicanor ne poarta, cu ajutorul imaginatiei, timp de o saptamana prin Corintul lui Pavel, pe strazi si in forum, la piata si in bai, prin ateliere, in villae si intr-o locuinta in care avem parte de intalniri cu prieteni mai noi sau mai vechi.

  O saptamana in Corintul antic ne introduce in atmosfera sociala si culturala specifica bisericilor intemeiate de Pavel in centre urbane, constituind o captivanta si incitanta alternativa la abordarea obisnuita. Aceasta carte le va placea atat specialistilor, cat si cititorilor obisnuiti, interesati de lumea Noului Testament. Casetele explicative deschid adevarate ferestre catre viata de zi cu zi din acele vremuri, imbogatindu-ne perspectiva.