Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Teologie pastorala
  Autor: Stephan si David Olford

  Descriere:
  Ce este „predicarea expozitiva”? in aceasta noua si deosebita lucrare, Dr. Stephen F. Olford si Dr. David L. Olford, amandoi pastori apreciati, definesc „predicarea expozitiva” (expunerea Scripturii in loc loc de impunerea ei), ne invata tehnica acesteia si ne conving de semnificatia ei (adevarata predicare crestina este cea expozitiva). Prin metoda propusa de autori, predicatori de diverse orientari sunt incurajati sa-si respecte chemarea in manuirea Cuvantului inerant al lui Dumnezeu.

  Prin „expunerea” adevarului Scripturii si prin rugaciunea de a fi invredniciti de Duhul Sfant, spune Dr. Olford, „predicatorii pot exersa arta, stiinta si darul duhovnicesc de a predica. Iar prin intelegerea exceptionalului rol de a vorbi in Numele lui Dumnezeu ei pot trai o viata exemplara dedicata slujirii crestinilor si a necrestinilor de pretutindeni.”

  Profund spirituala si deopotriva deosebit de practica, lucrarea de fata ofera predicatorilor instructiuni specifice pentru redactarea, revizuirea si reascultarea predicilor lor in vederea expunerii adevarurilor eterne ale Scripturii si clarificarea temelor alese.