Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Marturii
  Autor: Elisabeth Eliot

  Descriere:
  Elisabeth Elliot sotia lui Jim Elliot, ucis in 1956 de tribul de indieni Auca in Ecuador, trib la care plecase ca misionar; misionara ea insasi, apoi autoarea mai multor carti deosebit de apreciate in multe tari (Umbra Celui Atotputernic, Salbaticii — rudele mele). Elisabeth Elliot este un vorbitor renumit si apreciat la aceasta ora, fiind invitata la conferinte in intreaga lume.

  Subiectul:

  Daca in Umbra Celui Atotputernic subiectul a fost istoria vietii lui Jim Elliot, Prin portile splendorii se concentreaza asupra celorlalti patru martiri care au murit o data cu Jim, urmarind chemarea lor din partea lui Dumnezeu, pregatirea pentru misiune, framintarile sotiilor lor, misiunea propriu-zisa incheiata cu jertfa vietii lor, dramatica cercetare a junglei pentru a gasi cadavrele, cit si istoria ulterioara a familiilor celor cinci martiri.

  Rezumatul:

  Cartea urmareste cristalizarea chemarii pe care cei cinci barbati au avut convingerea ca au primit-o din partea lui Dumnezeu, de a duce Evanghelia unui trib salbatic de indieni cruzi, izolati in jungla ecuadoriana. Intrucit framintarile spirituale ale lui Jim Elliot, primul sot al autoarei, au fost descrise pe larg in Umbra Celui Atotputernic, in cartea de fata este povestita in detaliu istoria celorlalti patru misionari — Nate Saint, Roger Youderian, Ed McCully si Pete Fleming.

  Este prezentata, de asemenea, istoria identificarii unui mic trib de indieni Auca, primele contacte cu ei, din avion, intocmirea planurilor de aterizare pe teritoriul lor, intilnirea la sol cu acestia, urmata de tragica omorire a celor cinci misionari si cautarea trupurilor lor in jungla.

  Cartea se incheie cu informatii recente despre familiile celor cinci martiri si cu meditatiile autoarei legate de misiunea celor cinci si de semnificatia sacrificiilor pe care le facem de dragul lui Dumnezeu si pe baza a ceea ce credem, in launtrul nostru, ca ne cere El sa facem.