Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Discipline spirituale
  Autor: Chip Ingram

  Descriere:
  Ce faci dacă zgomote ciudate sau o apăsare formidabilă te trezesc în timpul nopţii? Ce faci dacă, în timp ce se predică, un om violent iese pe culoar şi începe să împroaşte cuvinte inimaginabil de murdare la adresa predicatorului, a bisericii, a evangheliei şi a lui Dumnezeu Însuşi? Acestea sunt doar câteva din manifestările extreme ale unui război înveruşnat care se desfăşoară în spaţiul invizibil. Majoritatea dintre noi nu vom întâlni astfel de manifestări evidente, dar războiul spiritual subtil, însă nemilos, care ne afectează gândirea şi comportamentul, este chiar mai periculos. Care trebuie să fie atitudinea noastră?
  Biblia afirmă clar: dacă eşti creştin, te afli în război. Abordarea noastră adoptă de obicei una din două poziţii extreme: sublinierea exagerată a puterii lui Satan sau ignorarea existenţei duşmanului personal. Războiul invizibil oferă o abordare echilibrată, biblică, a acestui subiect.
  Pornind de la învăţăturile lui Pavel din Efeseni, capitolul 6, Războiul invizibil prezintă lucrurile pe care trebuie să le ştim despre Satan, demoni şi războiul spiritual. Vom învăţa cum:

  Să ne pregătim pentru lupta spirituală
  Să cultivăm o credinţă invincibilă
  Să fim liberi de influenţa demonică
  Nu ai timp pentru răspunsuri banale şi vagi la probleme urgente şi dificile, spune Chip Ingram. Războiul invizibil ne va ajuta să ne înţelegem bine poziţia pe care o avem în Cristos, să îmbrăcăm armura spirituală a lui Dumnezeu şi să rezistăm atacurilor duşmanului.