Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Comentarii NT
  Autor: D. Martin Lloyd-Jones

  Descriere:
  Aceasta serie de predici din Epistola catre Romani a fost tinuta in biserica Westminster incepand cu luna martie a anului 1960 si pana in luna aprilie a anului 1961. Seria de mesaje din serile de vineri incepea in luna octombrie si se sfarsea in luna mai a anului urmator.
  Volumul de fata se ocupa de subiecte vitale cum ar fi doctrina sfintirii si botezul cu Duhul Sfant. Asadar, acestea nu sunt doar niste subiecte cruciale pentru viata credinciosului, ci si extrem de controversate.

  Nascut in partea de sud a Tarii Glilor, Dr. Lloyd-Jones si-a facut stagiatura de medic in spitalul Sf. Bartolomeu, iar dupa aceea a lucrat ca si medic si a fost asistentul renumitului Lord Horder. Dupa ce s-a lasat de medicina, ca sa slujeasca ca si pastor, a devenit pastorul unei biserici presbiteriene din Aberavon din Tara Galilor. A slujit in aceasta biserica pana in anul 1938 cand s-a mutat la Londra pentru a lua parte la lucrarea de pastor impreuna cu Dr. G. Campbell Morgan, care a iesit la pensie in anul 1943, in Biserica Westminster de pe strada Buckingham Gate. Aceasta lucrare de pastorat a durat 30 de ani, dupa care Dr. Lloyd-Jones a iesit la pensie in august, 1968. Dupa iesirea la pensie s-a angajat intr-o lucrare de predicare mult mai intensa si in scrierea unor carti in care s-a implicat pana aproape de moartea sa, in anul 1981.