Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Viata crestina
  Autor: J.I. Packer

  Descriere:
  ”Dr. Packer are capacitatea rara de a trata intr-un mod practic si foarte accesibil adevaruri spirituale profund.”
  Billy Graham

  ”Adesea am fost rugat sa enumar cele mai bune douazeci de carti crestine. Sa-l cunoastem pe Dumnezeu a fost pe aceasta lista inca din anii saptezeci.”
  Chuck Swindoll
  Cunoastearea lui Dumnezeu are o importanta cruciala pentru vietile noastre. Asa cum ar fi o cruzime sa-l duci cu avionul pe un bastinas din Amazon la Londra, sa-l abandonezi fara nici o explicatie in Trafalgar Square, el necunoscand Anglia sau limba engleza si neputandu-se descurca, tot la fel de cruzi am fi cu noi insine daca am incerca sa traim in lumea aceasta fara sa cunoastem nimic despre Dumnezeul care o conduce si caruia Ii apartine. Lumea devine un loc plin de durere, fara sens, straniu, iar viata are in ea ceva neplacut si deceptionant pentru cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Desconsidera studiul lui Dumnezeu si va fi condamnat sa bajbai si sa te poticnesti, umbland prin viata legat la ochi, fara simt de orientare si fara intelegerea lucrurilor ce te inconjoara. In felul acesta iti irosesti viata si iti pierzi sufletul.
  Care sunt temele care ne vor preocupa? Vom aborda Dumnezeirea lui Dumnezeu, calitatile Dumnezeirii care-L deosebesc pe Dumnezeu de om si marcheaza diferenta si distanta dintre Creator si fapturile Sale: calitati ca existenta Lui in Sine, infinitatea, vesnicia si imuabilitatea Lui. Ne vom ocupa apoi de acele calitati care tin de puterea lui Dumnezeu: omnipotenta, omniscinta si omniprezenta Sa. Ne vom opri la perfectiunea lui Dumnezeu, aspectele caracterului Sau moral care se manifesta in cuvintele si actiunile Lui – sfintenia, dragostea si mila, adevarul, credinciosia, bunatatea, rabdarea si dreptatea. Va trebui sa observam ce Ii place, ce Il ofenseaza, ce-I trezeste mania si ce-I aduce multumire si bucurie.
  Scopul studiului nostru despre Dumnezeu trebuie sa fie o cunoastere mai buna a lui Dumnezeu Insusi. Grija noastra trebuie sa fie largirea cunostinetlor, nu doar cu doctrina atributelor lui Dumnezeu, ci cu Dumnezeul cel Viu care are aceste atribute. Dupa cum El este tema studiului nostru si Cel ce ne ajuta sa-l ducem la capat, tot astfel El trebuie sa fie si scopul final al studiului.
  Extras din cap. 1

  In ultimii douazeci de ani, cartea lui J. I. Packer – devenita clasica – i-a ajutat pe mai bine de douazeci de milioane de crestini sa descopere maretia, gloria si bucuria de a fi crestin. Dupa Sriptura, s-ar putea ca aceasta sa fie cea mai semnificativa carte pe care o veti citi in acest an.