Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Discipline spirituale
  Autor: Gene A. Getz

  Descriere:
  Foarte adesea scriitorii Noului Testament ii sfatuiesc pe credinciosi sa se angajeze in activitati specifice care ar permite Trupului lui Hristos sa functioneze cu eficacitate si sa creasca din punct de vedere spiritual. Ca sa descrie acest proces reciproc, ei folosesc in mod frecvent in cuvant unic—cuvantul grecesc allelon, tradus de cele mai multe ori prin „unul pe altul”. De fapt, daca nu socotim Evangheliile, cuvantul este folosit de cincizeci si opt de ori in Noul Testament. Pavel este pe primul loc, deoarece el a folosit cuvantul de patruzeci de ori.

  Desigur, unele dintre aceste concepte si porunci sunt repetate in fiecare epistola. Dar cand toate indemnurile ce cuprind expresia „unul pe altul” sunt studiate cu atentie si grupate impreuna in functie de intelesurile lor specifice, ele pot fi reduse la aproximativ dousprezece actiuni semnificative pe care credinciosii trebuie sa le intreprinda „unul fata de altul”, ca sa ajute la zidirea Trupului lui Hristos.

  Despre aceasta vorbeste aceasta carte. Ea contine douasprezece capitole scrise in jurul acestor indemnuri puternice. Veti gasi ca aceasta carte este mai mult decat un studiu al intelesului acestor porunci. Fiecare capitol include o sectiune practica: o serie de trepte pentru punerea in practica a acestor indemnuri in biserica voastra locala.