Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Apologetica
  Autor: Farid Abou-Rahme

  Descriere:
  Pretinsul conflict dintre credinta si stiinta, desi vechi d atata vreme, este, totusi, mai actual ca oricand. Inca din primii ani de scoala, copiii sunt indemnati de invatatorii si profesorii lor sa aiba o „conceptie stiintifica despre lume si viata”. Evolutia le este prezentata ca o certitudine stiintifica, iar Biblia si istoria Creatiei, relatata de ea, in cel mai bun caz, ca niste mituri fascinante.

  Cel care incearca totusi sa aiba o credinta logica in epoca actuala, este sfasiat intre doua optiuni: cea a indemului „crede si nu cerceta”, pe care multi cred ca Biblia il contine (desi nimeni nu a gasit inca locul unde este scris) si cea a dorintei sincere si legitime de a putea justifica rational, logic si in termeni compatibili cu descoperirile stiintifice verificate fundamentele credintei sale.

  Autorul acestei lucrari—Dr. Farid Abou-Rahme—s-a confruntat el insusi cu aceasta dilema si a incercat multi ani sa gaseasca o iesire din ea. In „Si Dumnezeu a zis…” el isi prezinta concluziile cu multa claritate, imbinand obiectivitatea omului de stiinta, modelat de rigorile muncii de cercetare, cu entuziasmul crestinului devotat, ce crede cu pasiune ca a aflat Adevarul, Calea si Viata si se simte dator sa le impartaseasca si altora.