Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Teologie pastorala
  Autor: John Piper

  Descriere:
  Warren W. Wiersbe: „Autorul cartii ne aduce inapoi la un standard biblic al predicarii, la un model intruchipat de multi dintre gigantii amvonului din trecut, dar mai ales de Jonathan Edwards si Charles Spurgeon. Daca predicatorii ar lua mesajul cartii in serios si ar da curs invataturilor sale, ne-am putea situa pe drumul cel bun ce duce la trezirea de care avem atata nevoie.”

  Joel Nederhood: „O chemare extraordinara adresata predicatorilor. Sugestiile practice ale autorului si studiul fascinant asupra predicilor lui Jonathan Edwards ne asigura un manual ce va ridica nivelul predicarii pe noi culmi ale rostirii care aduce glorie lui Dumnezeu.”

  John Piper s-a născut în anul 1946 în Chattanooga, Tennessee. Pe când era încă mic părinii săi s-au mutat în Greenville, South Carolina unde şi-a petrecut o mare parte a copilăriei. A studiat la Colegiul Wheaton unde pentru prima dată a simţit chemarea de a intra in slujire. A absolvit apoi Fuller Theological Seminary unde sub îndrumarea Dr-lui Fuller, cel mai influent professor “în viaţă” a descoperit scrierile lui Jonathan Edwards, cel mai influent profesor “mort” pe care l-a avut. A graduat în 1974 Universitatea din Munchen unde şi-a făcut lucrarea de doctorat în Studii asupra Noului Testament. Această lucrare: “Love Your Enemies” a fost publicată mai apoi de Cambridge University Press and Baker Book House. Timp de 6 ani a predat studii biblice la Bethel College in St. Paul, Minnesota. În 1980 îşi urmează chemarea irezistibilă de a predica şi devine pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem din Minnesota, unde slujeşte şi în prezent. Împreună cu cei care îi sunt aproape, John Piper este dedicat în a transmite, a împrăştia pasiunea pentru supremaţia lui Dumnezeu în toate lucrurile pentru bucuria tuturor oamenilor în Isus Cristos. Împreună cu soţia sa, Noel, au patru baieţi şi o fata şi un numar mereu în creştere de nepoţi.