Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Categorie: Marturii
  Autor: Clar Lawrence si David Wang

  Descriere:
  Cand fortele taranesti ale lui Mao Zedong au invins armata lui Chiang Kai-Shek la sfarsitul anului 1949, China a devenit un stat comunist. Intreaga lume crestina a fost socata, crezand ca aceasta schimbare va pune capat secolelor de slujire crestina in „imparatia centrala”. Un sfert din rasa umana parea pierduta pentru cauza misionara. Mii de biserici si scoli au fost inchise. Pastorii nationali au fost inchisi, executati sau trimisi in lagare de munca fortata.

  insa in timpul regimului ateu si crud al presedintelui Mao (1949-1976), s-a intamplat un lucru uimitor. Chinezii au invatat sa scrie si sa citeasca. Limba lor ideografica a fost simplificata. Vestita rasa Han a fost separata de multe dintre traditiile ei antice. Aceste schimbari au pregatit un miliard de oameni pentru primirea ideilor noi, inclusiv a glorioasei Evanghelii.

  intre timp, persecutia a determinat biserica purificata sa creasca cu multa putere in statura sa spirituala. In tacere, credinciosii au inceput sa creasca la numar si sa-si dezvolte darurile de slujire.

  Ganditi-va la urmatorul aspect: in urma cu cincizeci de ani, cand misionarii au fost fortati sa paraseasca China, existau mai putin de 100 000 de crestini evanghelici chinezi. Totusi, la inceputul anului 2001, biserica din China comunista era alcatuita din peste 50 000 000 de credinciosi care isi marturisesc credinta! Cartea de fata prezinta aceasta dramatica istorie.

  Aceasta carte ne duce in interiorul bisericii care sufera. Citind-o veti „participa” la serviciile lor divine remarcabile, deseori tinute in secret si cu mari riscuri. Veti intelege marea foame a credinciosilor dupa Cuvantul lui Dumnezeu si s-ar putea sa fiti provocati de calitatea dedicarii lor totale. De asemenea, veti fi chemati la un nou nivel al rugaciunii de mijlocire pentru cea mai numeroasa natiune de pe pamant.