Bucăți disponibile:


  (citeste aici)

   

  Autor:Watchman Nee

  Descriere:
  Lucrarea de mantuire dinamica a lui Dumnezeu
  incepand din secolul al saisprezecelea, misionarii protestanti au mers in China pentru evanghelie, dar in anii de inceput al secolului XX, dupa ani de zile de osteneala si rugaciune plina de credinciosie, miscarea Domnului din China a inceput sa avanseze in mod dramatic, dupa martirizarea a multi crestini in Rascoala Boxerilor. in anii ‘20, multi credinciosi care au fost ridicati de Domnul dintre elevii de liceu si studentii de facultate din toata China, au devenit folositori in raspandirea evangheliei. Dintre acesti studenti, Nee Shu-tsu (Watchman Nee) a fost chemat si echipat de Domnul pentru lucrarea Sa.
  Nee Shu-tsu, al carui nume englezesc era Henry Nee, s-a nascut din parinti crestini de a doua generatie, in Foochow, China, in 1903. Bunicul sau din partea tatalui a studiat la Colegiul Congregationist American din Foochow si a devenit primul pastor chinez dintre congregationistii din provincia nordica Fukien. Nee Shu-tsu a fost consacrat Domnului inainte de nasterea sa. Dorind sa aiba un fiu, mama lui s-a rugat Domnului, spunand: „Daca voi avea un baiat, ti-l voi oferi tie.“ Domnul a raspuns rugaciunii ei cu nasterea unui fiu. Mai tarziu, tatal sau l-a facut sa inteleaga importanta acestui lucru, spunand: „inainte de a te naste, mama ta a promis sa te ofere Domnului.“
  Nee Shu-tsu era exceptional de inteligent. De la intrarea sa in scoala elementara pana la absolvirea Colegiului Trinitarian Anglican din Foochow, el a fost primul atat din clasa lui, cat si din scoala lui. Avand multe vise si planuri marete pentru viitorul sau, el ar fi putut sa devina un mare succes in lume. in 1920, la varsta de saptesprezece ani si dupa o lupta considerabila, Nee Shu-tsu a fost mantuit in mod dinamic in timp ce se afla in liceu. in momentul mantuirii sale, planurile sale de viitor au fost abandonate in intregime. El a depus marturie: „Din seara in care am fost mantuit, am inceput sa traiesc o noua viata, pentru ca viata Dumnezeului etern intrase in mine.“ Mai tarziu, cand a fost chemat de Domnul pentru a duce la indeplinire insarcinarea Sa, el a adoptat numele englezesc Watchman si numele chinezesc To-sheng, care inseamna „sunetul clopotelului unui strajer“, deoarece s-a considerat un strajer, ridicat pentru a face sa rasune o chemare de avertisment in noaptea intunecata.